Designbelysning med energisnål LED-teknik • Armband, ringar och halsband med budskap

Halsband / hängen med citat och budskap i kalligrafistil

Material: sterling silver, aluminium eller antikoxiderad koppar

Dessa halsband med budskap och ordspråk har en form och ett utseende som är ganska likt många andra textsmycken eller budskapssmycken som säljs idag. De flesta är ca 10×50 mm och hänger i en bindögla från en läderrem. Men utseendet på texten skiljer sig givetvis från andra smycken på marknaden. Kalligrafi går inte att jämföra med stämplad eller graverad text!

Hängena i aluminium och koppar hänger i en läderrem med justerbara glidknutar, de i silver har en silverpläterad förlängningskedja med en sötvattenpärla i andra änden. Medan de förstnämnda ger ett modernt och avskalat intryck och passar både tjejer och killar så står silverhänget för en lite mer klassisk och kvinnlig stil. I stället för läderremmen kan du givetvis hänga halsbanden från en egen vanlig silverkedja, och man får då en helt annan stil på smycket!

Citaten och budskapen på hängena kan vara antingen på engelska eller latin, och någon enstaka gång på svenska. Latinska klassiker som ”Carpe Diem” och ”Amor vincit omnia” samsas med modernare uttryck som ”One of a Kind”, ”Live your own life”, ”Proud Woman” och ”Dreams come true”.

Marie Fredriksson