Designbelysning med energisnål LED-teknik • Armband, ringar och halsband med budskap

Berlocker i lysande färger med ingjuten text i kalligrafi

Material: aluminium, epoxyresin (dvs. en form av harts)

De här färgglada berlockerna eller hängena är fantastiskt tillfredsställande att tillverka på grund av färgerna och djupet som smycket får. Transparensen i det glasklara resinet gör att ljuset kan studsa mot metallen och upp igen, och det gör att smycket ser nästan självlysande ut. Jag kallar dem för mina små juveler. :)

Personligen är jag mycket förtjust i de pastelliga tonerna, och att de passar dagens mode är ju en extra bonus. Dessa hängen passar alldeles utmärkt till både vitt och svart, och som komplement till de flesta andra färger dessutom.

Budskapen och citaten i min handskrivna kalligrafi ligger ingjuten precis under ytan vilket gör att bokstäverna kastar en skugga på metallens botten. Detta skapar en tydlig och rätt cool 3D-effekt!

Jag tillverkar dessa av aluminium som jag sågar och formar för hand till små skålar. Dessa fylls sen med resin i två olika omgångar – färgen först, sedan budskapet överst. Öglan som berlocken hänger i är gjord i samma stycke metall som skålarna och kommer aldrig att lossa eller gå av. Totalt blir de ca 31-32 mm i diameter (plus öglan).

En extra ”bonus” när man bär ett av dessa berlocker runt halsen är att den glasblanka, släta epoxyytan är väldigt tacksam att fingra på… så mjuk och skön att ta på och känns nästan som nymålade naglar!

Marie Fredriksson