Designbelysning med energisnål LED-teknik • Armband, ringar och halsband med budskap

Armringar i aluminium med text i kalligrafistil

Material: aluminium

Man blir lite förvånad när man håller i ett sånt här armband med budskap, för det väger så himla lite! Materialet aluminium är starkt och lätt, och trots att tjockleken är hela 2 mm så väger en armring bara ca 12 gram.

Designen är enkel och ren. Armringen består av en 155 mm lång metallremsa som är 15 mm bred. Texterna, citaten eller budskapen är självklart designade för hand i kalligrafistil och etsade mitt på framsidan. Metallen är sedan hamrad till en mjuk, oval form ca 63×53 mm invändigt. Den exakta storleken kan variera lite grann så klart, eftersom varje armband tillverkas separat och för hand. Alla kanter är filade och sandpapprade tills de är mjuka och alla hörn är mjukt avrundade. Det finns inget som är vasst eller rivigt!

Hela smycket är polerat och trumlat i maskin tills ytan skiner blankt och liknar silver. Några av armringarna i webbshoppen är fotade innan jag lärde mig att polera ordentligt och har därför en lite mattare lyster (de ska fotas om vid tillfälle, så klart). Men det är alltså den blanka finishen som levereras om du beställer en armring.

Glipan där man trär in handleden är ca 2.5 cm. Trots att materialet är starkt och inte tappar formen i första taget så har det ändå ett visst mått av flexibilitet. Har man en smalare eller bredare handled så kan man justera glipan lite grann så att det passar perfekt. Man behöver bara ta i lite!

Marie Fredriksson